top of page

Kimchi op het menu..Kimchi en Chutney...

In Nederland eten we friet met mayonaise, ketchup of satésaus of natuurlijk een combinatie van alles. Eigenlijk voegen die sausjes een beetje jouw persoonlijke smaak toe. En ik denk dat iedereen wel een keer sambal heeft gegeten bij zijn eten van de Chinees of Indo!

Twee andere smaaksmakers zijn Kimchi (zie de foto) en Chutney.

Die maken we bij Piment natuurlijk zelf, en staan toevallig deze week ook op het menu als bijgerecht.

Kimchi komt uit Korea, daar hebben ze heel veel soorten maar eigenlijk komt het altijd neer op een zelfde soort recept: Chinese kool of rettich die worden gepekeld en gekruid.

Het pekelen zorgt ervoor dat de groente lang houdbaar blijft en werd vroeger dus gebruikt zodat je in de winter ook groenten had. Er worden voor de smaak allerlei kruiden en pepers toegevoegd en er zijn variaties van niet pittig tot tongverbrandend! Kimchi schijnt heel erg gezond te zijn. In ieder geval laag in calorieën, rijk aan vezels, vitamine C, A, B1, B2, calcium, ijzer en een aantal zogenaamd “goede" melkzuurbacterien.

Deze week krijg je bij de maaltijd van donderdag een bakje kimchi gemaakt van chinese kool bij jouw bestelling, onze versie is best pittig, dus voorzichtig eerst een beetje nemen om wat smaak toe te voegen!


Het menu voor deze week:

Woensdag Witte asperge soep en Raapstelen stamppot met een rijkgevulde saus en chutney Donderdag Pittige pinda soep en Sticky tofu met sajur lodeh, kimchi en rijst Vrijdag Doperwten boterbonen soep en groene Shakshuka Zaterdag een heerlijk 2 en 3 gangen menu.


De hele week hebben we als dessert een frambozen taart met lemon curd crème.....


Een fijne week, groetjes van Jimy en Frédérique


56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page