top of page

Piment is een unieke samenwerking van Frédérique Spoel en Jimy Silva de Almeida. Beide zijn gepassioneerd over biologisch en vegetarisch eten met Ingredienten die duurzaam zijn geproduceerd en bovendien zo veel mogelijk uit de directe omgeving komen. "Er zijn zoveel producenten in de buurt die prachtige, eerlijke producten maken. De uitdrukking 'wat je ver haalt is lekker' gaat bij Piment niet op. Wel van ver komen de recepten, wat dat betreft past de uitdrukking 'the world is our oyster' heel goed behalve dat je de oester zelf niet zult aantreffen bij Piment.

Schermafbeelding 2021-03-16 om 16.33.11.

Frédérique

Ik ben geboren in Hilversum maar verhuisde na mijn middelbare school naar Engeland om de paardensport in te gaan. Na 5 jaar kwam ik als instructeur terug in Nederland. Nadat ik mijn man ontmoette die fotograaf is ben ik gaan werken als allround medewerker op de fotostudio en volgde verschillende opleidingen. Door de voedsel fotografie werd mijn passie voor lekker en mooi eten nog meer aangewakkerd, en heb ik van die passie mijn beroep gemaakt.

Ik heb jarenlang als kok en hoofd keuken gewerkt, in verschillende bedrijven en soorten keukens. Doordat ik mijn leven lang al vegetarisch ben en opgroeide in een tijd dat dat best speciaal was ben ik altijd op zoek geweest naar plekken waar je lekker vegetarisch kon eten. Met deze maaltijdservice hoop ik een gat te vullen in het aanbod van gezonde verse vegetarische maaltijden.

Ik volg de ontwikkeling van de vegetarische en veganistische keuken op de voet, en word heel blij van het feit dat veel mensen nu voor bewuster eten kiezen.

Deze bewuste voeding, meng ik met de heerlijke smaken uit diverse landen en werelddelen. De rijke curry's en Indische groenten gerechten zijn mijn favoriet!

Ik heb in mijn man, zoon en dochter een geweldig kwaliteits panel en regelmatig vliegen bij ons de recepten over de tafel!

Door een maaltijdservice aan te bieden met een persoonlijk tintje heb ik veel contact met mijn klanten, en gebruik ook hun feedback.

Ik kook altijd heel zorgvuldig, en houd rekening met genoeg variatie en bouwstoffen in een maaltijd en natuurlijk een hoge kwaliteit van de ingrediënten. Verder voeg ik nooit kleur of geurstoffen toe, en gebruik zo min mogelijk zout.

Inmiddels hebben we een fijn lunchcafé op Landgoed de Rading en veel regelmatig terug kerende catering klanten. Daarbij zijn de opdrachten heel divers, van crewdinners voor de Vorstin in Hilversum tot luxe fine dining plate service op feesten en partijen.

jimy.jpeg

Jimy

Ik ben geboren in Frankrijk en groeide op in Portugal.

 

De passie voor het koken ontstond tijdens mijn jeugd in Portugal, waar koken in onze traditie zit gebakken. Mijn ouders en grootouders verbouwden hun eigen groenten en we aten van wat we hadden. Inspiratie voor fusion cooking kreeg ik tijdens mijn reizen door Europa, Midden- en Zuid-Amerika en Zuid-Afrika.

 

Het beroep van chef-kok oefende ik uit bij Studio K en Wilhelminadok in Amsterdam.

De afgelopen jaren werkte ik bij De Klub Utrecht waarmee ik o.a. de catering backstage verzorgde bij Lowlands.

 

Mijn liefde voor de vegetarische keuken werd pas echt aangewakkerd toen ik als Chef werd aangenomen bij De Veldkeuken in Bunnik. Samen met De Veldkeuken won ik in 2017 de prijs voor ‘Beste Vegetarische Burger’ tijdens het Horeca Festival Rotterdam Ahoi.

 

Het samenwerken met anderen is één van de redenen waarom ik zo van mijn vak houd.

Naast mijn werk als chef ben ik ook leermeester en vind ik het ontzettend leuk om mijn passie voor het koken over te brengen op de volgende generatie.

 

Ik ben een kok in hart en nieren. Het werken met lokale biologische producten en de samenwerking met tuinderijen geeft mij veel voldoening. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe ingrediënten en naar bijzondere combinaties van smaak en textuur in mijn gerechten.

 

Sinds een paar jaar woon ik met mijn gezin in Hilversum. Ik ben de trotse vader van een dochter. Naast het koken houd ik van tuinieren en wandelen met mijn hond op de hei.

bottom of page